KİMYA SEKTÖRÜNDE İTİCİ GÜÇ, PLASTİK VE MAMÜLLERİ

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) verilerine göre kimya sektöründe plastik ve mamulleri, kimya ihracatının itici gücü olmaya devam ediyor. Mart ayında en fazla ihracatı gerçekleştirilen plastikler ve mamulleri 539 milyon 676 bin 510 dolarlık ihracatla birinci sırada yer aldı.

Devamını Oku
PLASTİK VE KİMYA SEKTÖRÜNDE BÜYÜME HIZLANDI

Yarattığı katma değer ve sağladığı istihdam ile sanayide hızlı bir gelişim içinde olan plastik ve kimya sektörü temsilcileri, her iki sektöründe son yıllarda önemli bir gelişim gösterdiğini söyledi. Plastik ve kimya sektörünü geleceğe taşıyacak olan stratejinin, `Ar-Ge` olduğu görüşü belirtildi.

Devamını Oku
Sabic Hollanda’da Yeni Tesis Açtı

Suudi kimya şirketi Sabic, Hollanda’da yeni bir PP ekstürzyon tesisi açarak yeni nesil ürünler üretmeyi hedefliyor.

Devamını Oku
Clariant, Renk Tahminlerinde Revizyona Gidiyor

Özel kimyasallar üreticisi Clariant, ColorForwad isimli trend izleme platformunda revizyon gerçekleştirecek. Değişiklikler 2018 yılı başında yayımlanması beklenen ColorForwad 2019 sayısında hayata geçecek.

Devamını Oku
Sibur’dan Kapasite Artırımı Çalışması

Rus özel kimyasallar üreticisi Sibur, özellikle iç piyasada ki yükselen talebi karşılamak için tereftalik asit üretimini yıllık 350 bin tona çıkarmayı hedefliyor.

Devamını Oku
Yerli Oyuncağa İlgi Artıyor

Yerli Oyuncağa İlgi Artıyor İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), oyuncak sektöründe gelecek araştırması çalıştayı düzenledi. Türkiye Oyuncakçılar Derneği (OYDER)’in desteği ile İKMİB tarafından gerçekleştirilen çalıştayda sektörün durumu, yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri konuları tartışıldı.

Devamını Oku
Royal DSM’den Üretim Artışı Kararı

Hollandalı üretici Royal DSM Avrupa’daki yüksek performanslı plastik üretimini artırma kararı aldı. Alınan kararda yüksek talebin etkili olduğu kaydedildi.

Devamını Oku
Evonik’ten Ürün Portföyüne Önemli Katkı

Alman özel kimyasallar şirketi Evonik, ABD’li şirket 3M’in konsantrasyonlu katkı maddesi işini devralıyor. Anlaşmanın 2018 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması ve devralmanın gerçekleşmesi bekleniyor.

Devamını Oku