İNŞAAT MALZEMELERİ İHRACATI %30 ARTTI

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’nin Ocak 2019 sonuçları açıklandı. 2019 yılının ilk ay sonuçlarına göre inşaat malzemeleri sanayi ihracatının miktar olarak geçen yılın Ocak ayına göre yüzde 30,8 arttığı belirtilen endekste; 3,75 milyon ton ihracatın yapıldığı Ocak ayında, son 6 yılın en yüksek ikinci aylık miktar ihracatının gerçekleştiği vurgulandı.

Devamını Oku
MEVZUATTAKİ HATALAR YÜZÜNDEN 1,5 AYDA 2 BİN 500 KİŞİ İŞSİZ KALDI

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ve ekonomiden sorumlu bakanların da katıldığı Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası’nda konuşan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, ücretli poşet uygulamasında sektöre iltimas değil, Avrupa Birliği ile aynı düzenlemeleri istediklerini belirtti. Eroğlu; “Almanya’da mevzuat neyse bizde de aynısı uygulansın razıyız ama bu haliyle kalırsa ne çevre korunur, ne tüketici, ne de sektör. Sadece 1,5 ayda 2 bin 500 kişi işsiz kaldı.

Devamını Oku
İTHALATTA EKSTRA VERGİ YÜKÜ KALKIYOR

REUTERS Listesi Güncelleniyor, Ekstra Vergi Yükü Kalkıyor! Konuyla ilgili Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı`nın (PAGEV) açıklaması haberimizde...

Devamını Oku
KİMYA SANAYİ İHRACATTA İKİNCİLİĞİ SAHİPLENDİ

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) verilerine göre; Şubat ayı kimya ihracatı, 2018 yılı Şubat ayına göre yüzde 29,8 artışla 1,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Böylece kimya sanayi, 2019 yılında ikinci kez en çok ihracat yapan ikinci sektör oldu. Kimya sektörü, 2019 yılı Şubat ayında ihracatını en çok artıran sektörler arasında da yüzde 29,8 ile ikinci oldu.

Devamını Oku
CAM ELYAF ANTİ-DAMPİNG SORUŞTURMASINDA PAGDER GÖRÜŞ BİLDİRDİ

14 Mayıs 2017`de Cam Elyaf Sanayii A.Ş. tarafından yapılan başvuruya istinaden Mısır Arap Cumhuriyeti menşeli “cam elyafı takviye malzemeleri” ithalatına yönelik olarak damping soruşturmasında PAGDER sektörün görüşlerini Bakanlığa taşıdı: Yerli tekel üretici, sektörel cam elyaf ihtiyacını karşılamaktan uzak.

Devamını Oku
İSKİ`DEN SANAYİ SUYUNA İNDİRİM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, biyolojik arıtmalarda temizlenerek sanayicilerin kullanımına sunulan geri dönüşüm suyunun metreküp fiyatında yüzde 16,6 indirim yaptı.

Devamını Oku
PLASTİK ÜRETİMİ YÜZDE 54,5`LİK ARTIŞLA REKOR KIRDI !

PAGEV tarafından açıklanan ilk çeyrek raporuna göre; sektörün plastik mamul üretimi bir önceki senenin aynı dönemiyle kıyaslandığında miktarda yüzde 48,7 artışla 3,5 milyon tona, değerde ise yüzde 54,5 yükselişle 13,6 milyar dolara ulaştı.

Devamını Oku
İŞSİZLİK ORANI ÇİFT HANEDE

Türkiye`de işsizlik oranı, Şubat 2018`de bir önceki yılın aynı dönemine göre 2 puan azalarak yüzde 10,6 oldu.

Devamını Oku