KİMYA SANAYİ İHRACATTA İKİNCİLİĞİ SAHİPLENDİ

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) verilerine göre; Şubat ayı kimya ihracatı, 2018 yılı Şubat ayına göre yüzde 29,8 artışla 1,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Böylece kimya sanayi, 2019 yılında ikinci kez en çok ihracat yapan ikinci sektör oldu. Kimya sektörü, 2019 yılı Şubat ayında ihracatını en çok artıran sektörler arasında da yüzde 29,8 ile ikinci oldu.

Devamını Oku
KİMYA DEVİ GENEL MÜDÜRLÜK BİNASINI SATILIĞA ÇIKARDI

Kimya sektörünün köklü firmalarından Alkim AŞ, İstanbul Taksim’de bulunan genel müdürlük binasını satışa çıkardı. 60 milyon TL değer biçilen bina Gümüşsuyu Caddesi üzerinde bulunuyor. Satışın gerekçesini ise, şirket merkezinin başka bir yere taşınma planı oluşturuyor.

Devamını Oku
PLASTİK FABRİKASINDA PATLAMA, 20 YARALI 1 KAYIP

ABD`de kimyasal üretim yapan bir fabrikada meydana gelen patlamada 20 kişinin yaralandığı, bir kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

Devamını Oku
KİMYA SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR !

Türkiye`nin en çok ihracat yapan üçüncü sektörü olan kimya sanayiyi yeni bir dönem bekliyor. Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkındaki Yönetmelik, Türkiye`de başta petrokimya, plastik, boya, kozmetik ve yalıtım malzemeleri sektörleri için yeni bir dönem başlatacak

Devamını Oku
KİMYA SANAYİ İHRACATINDA ABD ZİRVEDE

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) verilerine göre; Nisan ayında kimya ihracatı 2017 yılı Nisan ayına göre yüzde 10,84 artarak, 1 milyar 353 milyon dolar olarak gerçekleşti. Nisan ayında en çok ihracat gerçekleştirilen ülkeler sıralamasında Amerika Birleşik Devletleri, 94 milyon 185 bin dolarlık kimya ihracat rakamıyla ilk sırada yer aldı.

Devamını Oku
SÜPER TEŞVİK PAKETİYLE 19 ŞİRKET YATIRIMI NASIL YAPACAK?

Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında yatırım tutarı yaklaşık 135 milyar lira olan 19 firmaya ait 23 projeyle ilgili teşvik belgeleri verildi. Bu projelerle yaklaşık 35 bin kişiye doğrudan istihdam yaratılması öngörülüyor. Yatırımların cari açığa toplam 19 milyar dolarlık olumlu etki yapması bekleniyor. Peki yatırımlar neler?

Devamını Oku
OYUNCAK SEKTÖRÜ, İKMİB İLE DUBAİ VE KUVEYT’E ÇIKARMA YAPTI

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), 31 Mart- 7 Nisan 2018 tarihleri arasında 12 firmadan 17 sektör temsilcisinin katılımıyla oyuncak sektörüne yönelik “Oyuncak Sektörü Dubai- Kuveyt Ticaret Heyeti” organizasyonunu gerçekleştirdi. Organizasyonda potansiyel satın almacılarla Türk firmaları arasında karşılıklı iş birliği ve yatırım fırsatlarının değerlendirildiği toplam 272 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

Devamını Oku
KİMYA`DA HEDEF YÜKSEK

Türkiye ihracatının ilk üç sektöründen biri olan kimyada hedef yükseltildi. Geçen yıl 16.1 milyar dolar ihracat gerçekleştiren sektörün bu yıl sonu hedefi 18 milyar dolar oldu.

Devamını Oku