Covesto Poliüretanın 80. Yılını Kutladı

Covesto Poliüretanın 80. Yılını Kutladı

Covestro, poliüretan kimyasının keşfinin 80. yılını kutlamak için özel bir mesaj yayınladı.
 

Covestro, Dr. Otto Bayer’in poliüretan kimyasını keşfetmesinin 80. yıl dönümünde bir mesaj yayınladı. Yayınlanan mesajda. 80 yıl önce keşfedilen bu teknolojiyi geliştirmek için çalıştıklarının altı çizildi.
 

Dünyayı daha aydınlık bir yer yapmak için çalıştıklarını belirten Covestro Global Poliüretan Bölümü Lideri Daniel Meyer, “Şansa bir şey bırakmıyoruz, ancak daha etkin yalıtım malzemeleri, hatta daha hafif malzemeler ve daha fazla kaynak tasarruflu ürün sunmak için mevcut sınırları zorluyoruz.” şeklinde konuştu.
 

Covestro ayrıca poliüretan bileşenlerini sentezlemek için sera gazı CO2'yi kullanmak için bir yöntem geliştirdi. Poliol olarak bilinen bu hammaddeleri esnek poliüretan köpük üretimi için marka adı altında pazarlamakta ve Dormagen sahasında yeni bir üretim tesisi işletiyor. Bu ürünler için daha önce kullanılan fosil hammaddelerinin yüzde 20'sinin yerini karbondioksit almıştır. Özel bir katalizör, moleküle gerekli seviyede reaktiviteyi veriyor.
 

Mevcut malzeme geliştirme programının bir parçası olarak Covestro, sürdürülebilir barınak geliştirilmesi için poliüretan kimyası kullanarak, poliüretan reçine ile fiberglas kumaş birleşimli özel bir proses sayesinde rüzgar türbinleri için yeni nesil rotor kanatları geliştirdi.