İTO BAŞKANI AVDAGİÇ`TEN İŞ DÜNYASINA GAZZE ÇAĞRISI

İTO BAŞKANI AVDAGİÇ`TEN İŞ DÜNYASINA GAZZE ÇAĞRISI

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İsrail`in Gazze`de yaptığı katliam karşısında suskun kalmanın, aynı zamanda insanı insan yapan tüm değerleri hiçe saymak olacağını söyledi. Öte yandan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan da, İsrail’in Gazze’de sivil halka dönük gerçekleştirdiği katliama ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.


İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliam karşısında suskun kalmanın, aynı zamanda insanı insan yapan tüm değerleri hiçe saymak olacağını söyledi.


Avdagiç, “İş dünyamızı ve İstanbul Ticaret Odamızın 400 bin üyesini Cuma günü Yenikapı'da bu insanlık suçunu lanetlemeye çağırıyorum” dedi.


Şekib Avdagiç, “İsrail’in uyguladığı devlet terörünü Türk iş dünyası olarak en şiddetli şekilde kınıyoruz. Masumlara sıkılan kurşunlar, insanlığın vicdanına saplanmıştır” ifadesini kullandı.


Avdagiç, İsrail'in Filistin topraklarını işgali ve İsrail güvenlik güçlerinin gerçek mermi kullanması sonucu Gazze sınırında 58’den fazla Filistinliyi şehit etmesiyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:


“İsrail bu katliamı sadece Müslümanlar üzerinde değil, üç dinin kardeşliğine yapmıştır. Çünkü Kudüs tarih boyunca üç dinin kardeşliğinin ve dünya barışının anahtarı olmuştur. Neticede katledilen dünya barışı olmuştur. Bu katliam insanlık tarihine en büyük insanlık suçu olarak geçecektir.


Bugün, bu büyük felaket karşısında suskun kalmak, aynı zamanda bizi insan yapan tüm değerleri hiçe saymaktır. O nedenle biz milletçe suskun kalmıyoruz, mazlumun yanında duruyoruz. Haklının ve haklı bir davanın tarafındayız. Filistinli kardeşlerimizle güçlü bir dayanışma içindeyiz.


Bölgedeki barış ve huzur umutlarının üzerine atılan bu ateşi söndürmek hepimizin görevidir. Tüm ülkeler küresel ölçekte aklı selime sahip çıkarak ‘artık yeter’ demeli.


Cenab-ı hak, Gazze’deki bu katliamda hayatını kaybedenlere rahmet eylesin. Yaralılara acil şifa diliyorum.”

 

Öte yandan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan da, İsrail’in Gazze’de sivil halka dönük gerçekleştirdiği katliama ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.


Kaan açıklamasında şunları kaydetti: 


Geçtiğimiz aylarda ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınmasına yönelik alınan karar, barışa ve kardeşçe yaşam umuduna ağır bir darbe vurmuştur. Yüzbinlerce Filistinli, günler öncesinden başlayan yürüyüşlerle ABD’nin uluslararası hukuku hiçe sayan bu tutumuna karşı protesto gösterilerine başlamış ve tepkilerini demokratik yollarla ortaya koymuşlardır. 


Son derece barışçıl bir eylem olmasına rağmen İsrail, geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bugün de terör devleti olduğunu en çirkin yüzüyle tekrar göstermiş, sivil vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen saldırılarla 50’nin üzerinde Filistinli kardeşimizin şehit olmasına, 2500’e yakın kişinin de yaralanmasına sebep olmuştur. 


Bilinmelidir ki, 3 semavi dinin kutsal mekânı ve Müslümanların ilk kıblesin bulunduğu şehir olan Kudüs, Müslümanların namusudur. Masum insanlar üzerinde gerçekleştirilen katliamlar ve zulümler, bizleri bir an dahi Kudüs davamızdan vazgeçiremeyecektir. Müslümanlar olarak haklı mücadelemizi Kudüs’ün üstündeki kara bulutlar dağılıncaya kadar sürdürmekten yılmayacağız. 


Bu vesile ile Filistin'de terör saldırılarında şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz. Bizlere bir kez daha terörden ve şiddetten beslenen devlet olduğunu gösteren İsrail'i kınıyoruz. Tüm İslam Âlemine, Gazze’de İsrail tarafından akıtılan kanı durdurmaları için her türlü çabayı göstermeleri, İsrail işgal gücü ile mücadelesinde Filistin Yönetiminin yanında yer almaları çağrısında bulunuyoruz.