Covestro’dan Yüksek Büyüme Rakamları

Covestro’dan Yüksek Büyüme Rakamları

Alman malzeme tedarikçisi Covestro, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yakaladığı yüksek büyüme rakamları ile göz doldurdu.
 

Alman malzeme tedarikçisi Covestro AG, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yakaladığı yüzde 89,6’lık net gelir artışı ile şu ana kadarki en güçlü çeyrek büyümesini gerçekleştirdi. Almanya merkezli şirket, eylül sonunda biten üç aylık dönemde, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 50,2’lik gelir (FAVÖK) ve yüzde 19,6’lık satış artışı yakaladı.
 

Covestro’dan yapılan açıklamada satış rakamlarındaki artışın özellikle Poliüretan segmentinde yakalanan yüzde 18,4’lük artıştan kaynaklandığı belirtildi. Çekirdek hacimler ise 2016 yılının aynı dönemine kıyasla % 2,6 arttı.
 

Covesto CEO’su Patrick Thomas, yaptığı açıklamda üçüncü çeyrekte yakalanan yüksek büyümenin özellikle bazı segmentlerdeki satış başarısına bağlı olduğunu belirterek, şirketteki nakit akışının bir sonucu olarak ödenmemiş 1,5 milyon euroluk sermayenin yüzde 10’u kadar hisse geri alımı yapabileceklerini söyledi. Thomas ayrıca büyüme stratejilerinin bir parçası olarak bazı satın alma faaliyetlerine de yönelebileceklerini sözlerine ekledi.
 

Alman şirket ayrıca dijitalleşme faaliyetleri kapsamında önemli yatırımlar yapmaya hazırlanıyor. Bu amaçla 2019 yılı sonuna kadar 1 milyar Euro satış yapma kapasitesine sahip olacak yeni bir online platform için çalışmalar sürüyor.