S&P’den Enflasyon Açıklaması

S&P’den Enflasyon Açıklaması

Kredi derecelendirme kuruluşu StandardPoors, enflasyon rakamlarının yüksek olduğuna dikkat çekerek Merkez Bankasının faiz artırımına gidebileceğini belirtti.
 

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors Türkiye’deki enflasyon hakkında açıklama yaptı. S&P ekonomistı Tatiana Lysenko enflasyon rakamlarının Türkiye için çok yüksek olduğunun altını çizdi. Lysenko ayrıca Merkez Bankasının bir 100 baz puanlık faiz artırımına gidebileceğini söyledi.
 

Lysenko, açıklamasında, "Birden çok faiz olması tahminde bulunmayı zorlaştırıyor, ancak Merkez Bankası muhtemelen faizi en az 100 baz puan artıracak" ifadesine yer verdi ve TCMB'nin 2014 yılında yapmış olduğu gibi repo faizini artırmasının piyasalar için çok daha net bir sinyal olacağını düşündüklerini, ancak bunun bu ay gerçekleşmesini beklemediklerini dile getirdi. 

Son enflasyon rakamlarının, yüksek enflasyona sahip olan Türkiye için bile yüksek olduğunu dile getiren Lysenko, bir yandan, ekonomik büyümenin, çeşitli politika tedbirlerinin verdiği destek ile birlikte oldukça güçlü olduğunu kaydetti.
 

Lysenko ,Türkiye'de yıllık enflasyonun geçtiğimiz ay 2003'ten bu yana olan en yüksek seviyesine çıkmasının ardından Merkez Bankasının sıkılaşmaya gitmesinin "oldukça net" olduğunu belirtti.